senyuman di pagi isnin

senyuman di pagi isnin

selamat tahun baru 2012

selamat tahun baru 2012 pada semua.....semoga tahun 2012 membawa tuah pada diri ku,doa yg terbaik juga utk diri ku, moga 2 dapat tunaikan umrah dgn cepat...ini lah impian ku

P/S pada sesiapa yg buka fb saya harini 19 dec 2011

salam semua rakan2 fb yg mengenali saya, pd sesiapa yg buka saya punya fb harini, ada pos yg tak tahu dari mana dtg nya,tiba 2 hantar ke link saya dan pos ke link org lain, saya tak pasti siapa punya kerja,biasa ianya adalah virus dari rakan2 fb juga

Renew pasport


i want to renew my pasport, my passport expired jun 2012, end this month i want to renew,becouse i want buy a flight ticket go out side from malaysia next year

menu hari ni

ayam masak bumbu,telor dadar, kobis tumis dan buah apel hijau, utk effendy kasiran ( adik lelaki ku ) yg nak balik tgh hari ni bersama isteri dan anak2, dan tak lupa juga utk kami sekeluarga, hari ni saya yg masak semua, tapi tak cukup la satu meja, kami makan style buffet,ha ha siapa yg dekat tu jemput la dtg ya mkn.....

gusi sakit

kenapa gusi saya sakit setelah cabut gigi,dah 2 hari,tlg bagi petua bagaimana nak hilangkan sakit  gusi

gigi ku sakit yg teramat sangat

pagi ni aku bangun awal kerana gigi ku sakit lagi yg ter amat sangat, tak kan hari2 aku nak telan panadol, harini aku misti pergi cabut gigi....

13 dec 2011



harini cikgu fizi dari skim sel dtg rumah ( kami buat meeting berempat bersama cikgu fizi) jamuan yg kami hidangkan, keropok ikan,bubur kacang dan pisang goreng..... kesemua izat adik ipar ku yg masak,

Goreng pisang nenek izat


pagi ni nenek izat buat brekfast goreng pisang,nenek izat pandai masak, sebelum ni dia pernah jadi tukang masak, masakannya sedap,begitu juga dgn izat adik ipar ku......

travel ke thailand



DI NARATHIWAT THAILAND
Tambah kapsyen

gambar ketika aku travel ke singapore


ini lah gambar adik beradik ku

di atas gambar abah dan juga mak, di ikuti adik beradik ku yg lain ipar dui ku tiada dlm gambar ini

gambar keluarga ku

ini adalah gambar ahli keluarga ku, tapi tak cukup ramai,gambar ini di ambil masa pernikahan adik perempuan ku

kueh keria 12 dec 2011

pagi ni saya brekfast kueh keria, yg di buat oleh nenek izat dan izat,( adik ipar dan neneknya) adik ipar saya pandai masak, sedap masakan nya, kalau dia ada gemuk la badan 2 org kat rumah ni, dia suka memasak, kalau sesiapa nak masak masakan nya sila la oder.......

10 dec 2011

pagi2 dah bangun buat brekfast,lepas brekfast terus keluar pergi muar ada kenduri kahwin,jln nak pergi muar , melalui ayer keroh melaka,ya allah ya tuhan ku di melaka ramainya manusia, semua org nak ke zoo,tmn mini malaysia, dan byk tempat besrjarah di melaka, kami pergi berlima,kenduri kahwin kawan adik,kami guna kan gps , yg suka melencong jln kami, memang sampai ke tempat tu , tapi gps tu kuat memusing....start pukul 10.30 pagi bertolak, sampai muar pukul 2 lebih, jln blk kami singgah melaka, tapi tak turun pun sebab mlm tu saya ada dinner wedding di dilpama hotel ampang,singgah di r n r ayer keroh, utk mandi salin baju and mekap,bertolak dari r n r, terus ke subang jaya , hantar mak dan nenek izat,nenek pd adik ipar,balik ke usj, selepas tu saya terus ke dipalma hotel, terlewat 1 jam,tapi sempat juga mengikuti nya, paling best dlm wedding di palma ada aksi ,seronak sekali, thank pd pn noraini and wan ozrina, kerana melayan saya sebagai tetamu,habis acara majlis perkahwinan dlm 9 lebih.... terus blik......

selesai

selesai sudah jahit manik baju utk harini 10 dec 2011, mata pun dah ngantuk...jom tidur

selamat pagi

salam buat semua ,pagi pagi lagi aku dah start bukak fb dan juga buka blog aku, pd sesiapa yg nak berchat dgn ku pergi la ke fb aku, marini kasiran......blog ni skadar bercerita tentang diri ku saja

menjahit manik di atas baju sendiri

harini aku jahit manik ,utk baju sendiri sebab sabtu ni ada wedding di muar dan di palma ampang , so kena kejar  2 tempat, tak sempat nak balik kg bapa ku di muar,jgn marah erk org2 kg.... kalau marah nanti kena jual he he, saja je melawak

pagi 7 dec 2011

pagi ni ,aku terbaca blog....org yg telah berhijrah ke new zeland seronok rasanya, bilakah aku akan sampai di sana ya, aku doakan yg terbaik agar aku dapat berhijrah di sana secepat yg mungkin,lagi pun aku mempunyai rakan di sana..........

baru blik dari pandan perdana

hari ni pergi rumah kak ros di pandan perdana bersama kak nurul , ada makan2 di sana.....
best juga pergi pandan perdana.......utk mengakhiri 2011 aku perlu jumpa kawan2 ku....

gigi ku terlalu sakit

harini kerja ku hampir selesai 4 pasang aku jahit hari ni tapi tak tahan gigi ku sakit
sakit sampai ke kepala, hari rabu ni g cabut gigi yg dah berlubang besar,

baru balik dari brekfast di restoran ubi kayu taipan

baru je balik dari brekfast restoran ubi kayu di taipan, hari brekfast roti jala....dan nescafe tarik..... bersama abah dan mak, sebelum saya meneruskan kerja saya sebagai tukang jahit........, bulan dec ni rezeki mengalakan.......alhamdullilah, insyallah bulan yg seterusnya terus meningkat......

akhiri perjalanan hidup ku 2011

assalamualaikum dan selamat pagi semua, harini 5 dec 2011......, aku sihat dan boleh teruskan kerja ku utk hari ni........